Słowniczek
Niezpasteryzowane mleko i jego korzyści dla zdrowia.
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad różnicą między zpasteryzowanym a niezpasteryzowanym mlekiem? Jeśli tak, to ten artykuł jest dla Ciebie! Dziś przyjrzymy się niezpasteryzowanemu mleku i dowiemy się, dlaczego coraz więcej osób decyduje się sięgać po ten naturalny produkt. Niezpasteryzowane mleko, zwane również surowym mlekiem, to mleko pozyskiwane prosto od zdrowych krów, które nie było poddane […]
ZobaczZdrowa żywność ekologiczna.
W dzisiejszym zabieganym świecie coraz większą uwagę zwracamy na to, co jemy i jak wpływa to na nasze zdrowie. Coraz większą popularność zdobywa zdrowa żywność ekologiczna, która nie tylko dostarcza nam niezbędnych składników odżywczych, ale również przyczynia się do ochrony środowiska. W tym artykule przyjrzymy się, dlaczego warto wybierać zdrową żywność ekologiczną i jak może […]
ZobaczCzym jest Tempeh?
Są to sfermentowane nasiona soi, dzięki którym Tempeh jest lekkostrawny i ma świetny, lekko orzechowy smak. Pochodzi z Indonezji, gdzie jest tradycyjnym składnikiem regionalnej kuchni. Tempeh jest bardzo wartościowy odżywczo. To doskonałe uzupełnienie diety osób pozostających na dietach wegetariańskich czy wegańskich. W diecie osób jedzących mięso będzie również godnym polecenia produktem. Tempeh białka ma całkiem […]
Zobacz