Opis
SKŁADNIKI
napar z zielonej herbaty* 72 % (woda, zielona herbata*), zagęszczony sok jabłkowy* 21 %, syrop z arbuza* 5 % (arbuz* 45 %, cukier*, woda, sok cytrynowy*), żywe kultury scoby. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty z dodatkiem syropu z arbuza. Naturalnie musujący. Produkt niepasteryzowany.
W związku z procesem fermentacji napój może zawierać do 1,2 % alkoholu.
Zawiesina w produkcie jest zjawiskiem pożądanym i świadczy o obecności grzyba herbacianego, którego możesz wykorzystać do przygotowania własnej kombuchy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 101 kJ/20 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,5 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.