Opis
Suplement diety
Wysoka zawartość witaminy C, błonnika pokarmowego
SKŁADNIKI
owoce aceroli sproszkowane, liofilizowane* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna acerola dostępna w formie sproszkowanej stanowi cenne uzupełnienie diety. Poddana procesowi liofilizacji zachowuje pełnię składników odżywczych.
Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy C – 18 400 mg w 100 g produktu (23 000 % dziennej referencyjnej wartości spożycia).
ZALECANE SPOŻYCIE
wymieszać 1 łyżeczkę (około 5 g) z ulubionym mlekiem, jogurtem, sokiem lub dodać do płatków, deserów lub sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1652 kJ / 390 kcal
Tłuszcz – 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,5 g
Węglowodany – 84 g
w tym cukry – 38 g
Błonnik – 7,0 g
Białko – 7,9 g
Sól – 0,23 g
Witamina C – 18 400 mg (23 000% dziennej referencyjnej wartości spożycia)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
“