Opis
SKŁADNIKI
Składniki: woda, teksturowane białko PSZENNE (białko PSZENNE, mąka PSZENNA) 22,8 %, modyfikowana skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, białko PSZENNE (białko PSZENNE, mąka PSZENNA) 4,3 %, ekstrakty przypraw, warzywa suszone (burak czerwony, czosnek), przyprawy, sos SOJOWY (woda, fermentowana SOJA, fermentowana PSZENICA, sól), substancje zagęszczające: przetworzone wodorosty z gatunku Eucheuma, guma konjac; sól, emulgator: metyloceluloza; aromaty (w tym dymu wędzarniczego), ekstrakt drożdżowy, glukoza, hydrolizat białka roślinnego (PSZENNY).
OPIS
Roślinny zamiennik kiełbasy śląskiej. Produkt roślinny na bazie białka pszennego.
Klasyk nad klasykami! Bez nich nie uda się żadne ognisko. Poznaj klasyczny smak bezmięsnej kiełbasy śląskiej podkreślony odrobiną kolendry, pieprzu, czosnku i wędzonej papryki w roślinnym wydaniu. Idealnie się grillują – polecamy serwować w towarzystwie ulubionego sosu i grillowanych warzyw.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Smaż na oleju ok. 4 – 6 minut
– Grilluj ok. 4 minuty
– Piecz ok. 5 minut
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 870 kJ / 208 kcal
Tłuszcz – 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 15,6 g
w tym cukry – 2,3 g
Błonnik – 2,3 g
Białko – 21,6 g
Sól – 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Mogą zawierać GORCZYCĘ, nasiona SEZAMu, dwutlenek siarki i siarczyny.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do + 6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.