Opis
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630 (35 %), MASŁO* (28 %), kakao* (14 %), naturalny aromat waniliowy, proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu)], JAJA (żółtka)*, cukier puder trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne ciastka kruche ORKISZOWE z dodatkiem kakao, wypiekane w Piekarni POLA, według domowej receptury niezmiennie od 50 lat.
Ciastka formowane są przez zwykłą maszynkę do mielenia. Kolejny etap to ręczne cięcie i układanie na blachach, potem już tylko 25 minut w rozgrzanym piecu i gotowe. Po wystudzeniu ciastka starannie pakujemy, aby zachować świeżość, niezwykły smak i niepowtarzalny zapach.
Nasza piekarnia jest zakładem rzemieślniczym mocno związanym z tradycją i naturą, dlatego do produkcji swoich wyrobów nie stosujemy konserwantów ani wzmacniaczy smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1792 kJ/429 kcal
Tłuszcz: 23,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14,5 g
Węglowodany: 45,5 g
w tym cukry: 13,6 g
Błonnik: 0,3 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.