Opis
SKŁADNIKI
świeże daktyle* odmiany Medjool (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Medjool to nie bakalie, to świeże daktyle. Zaskakują smakiem! Medjool jest daktylem miękkim z natury i największym na świecie. Są naturalnym źródłem potasu.
Świeże daktyle (nie suszone) mają niski indeks glikemiczny (43-54).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1189 kJ/284 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 66 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 2,0 g
Sól: 0 g
Potas: 690 mg (35 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia potasu (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Na terenie zakładu przerabia się NASIONA SEZAMU, ORZESZKI ZIEMNE I ORZECHY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.