DAKTYLE W CZEKOLADZIE BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWE BIO 125 g – BIOSSOM (1 szt.)

25,00 

SKU: IMSBP5904310223225 Kategoria:

Opis

SKŁADNIKI
daktyle suszone* 70 %, czekolada* 30 % (surowe ziarno kakaowca*, inulina*, substancja słodząca: erytrytol*, tłuszcz kakaowy* – masa kakaowa minimum 65 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Daktyle w czekoladzie to prawdziwa rozkosz, a te wyróżniają się tym, że są bez dodatku cukru! Gorzka czekolada jest aksamitna, subtelnie słodzona erytrytolem i inuliną, a w połączeniu z miękkimi, naturalnie słodkimi daktylami, tworzy niepowtarzalny smak. Zdrowe i pyszne! Do tego pakowane próżniowo w słoiki dla zachowania świeżości, smaku i aromatu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1484 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 45 g
w tym poliole: 1,9 g
Błonnik: 17 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,06 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE oraz sezam.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.