JOGURT TERMOSTATOWY TRUSKAWKOWY 9 % BIO 140 g – YÖMLEKO (1 szt.)

8,50 

Brak w magazynie

SKU: IMBP5905255640061 Kategoria:

Opis

SKŁADNIKI
MLEKO*, ŚMIETANKA* (z MLEKA), wsad truskawkowy* 14,3 % (cukier trzcinowy*, truskawka* 2,1 % w jogurcie, przecier truskawkowy* 2,1 % w jogurcie, woda, substancja żelująca: pektyna, skrobia natywna*, naturalny aromat truskawkowy, koncentrat soku z buraka*), żywe kultury bakterii jogurtowych. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Używamy ekologicznej śmietanki, specjalnego zakwasu i osobnej warstwy, dolewając naturalny dżem z truskawki, następnie przekładamy całość do słoika i umieszczamy w komorze termostatycznej, aby JOGURT dojrzał. Naszym jogurtem można się delektować na dwa sposoby: mieszając warstwę MLEKA z warstwą dżemu lub spożywając je osobno. W obydwu przypadkach jest pysznie!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 552 kJ /133 kcal
Tłuszcz: 9,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 9,7 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Spożyć bezpośrednio po otwarciu opakowania.