Kabanosy wieprzowe – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

9,03 49,35 

Kabanosy to kiełbasy o charakterystycznym smaku i zapachu, z wyraźnym wyczuciem przypraw, zwłaszcza kminku. 

Opis

Produkowane są według starej, regionalnej receptury. Długo wędzony w wędzarni, opalanej wyłącznie drewnem dzięki czemu uzyskuje piękny, ciemnobrązowy kolor. Jest naprawdę wspaniały w smaku. Jego łupka to naturalne jelito baranie. W dotyku jest mało elastyczny, łamie się z charakterystycznym trzaskiem. Wytwarzany bez konserwantów, zatem im dłużej leżakuje, tym jest smaczniejszy.

 

Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kabanosy wieprzowe – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki”