Opis
SKŁADNIKI
sos paprykowo – pomidorowy 60 % [papryka konserwowa 13 % (papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), przecier pomidorowy 11 %], KARP 40 %.
OPIS
Lokalny, bezglutenowy, domowa receptura, bez konserwantów, pasteryzowany.
Ryby wykorzystywane do produkcji pochodzą z naszego gospodarstwa rybackiego na Roztoczu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 687 kJ/165 kcal
Tłuszcz: 9,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 6,1 g
Białko: 9,1 g
Sól: 1,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do +8℃. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.