Opis
EKO Kefir to produkt wyprodukowany wyłącznie z certyfikowanego mleka ekologicznego oraz specjalnie dobramej mikroflory kefirowej o prozdrowotnym działaniu, która jest aktywna przez cały okres przydatności do spożycia. W związku z aktywnością mikroflory kefirowej w trakcie przechowywania może nastąpić wzdęcie wieczka, które nie dyskwalifikuje produktu. Niska zawartość tłuszczu (1,5%), delikatny smak i aromat, sprawia, że produkt doskonale sprawdza się jako orzeźwienie w upalne dni. Zalecany w czasie terapii antybiotykowej. Opakowanie o wadze 280g.
Kefir jest napojem łatwostrawnym, wspomagającym oczyszczanie organizmu z uwagi na zdolności przyspieszania perystaltyki jelit. Zawarte w kefirze przyjazne bakterie mlekowe wspomagają kolonizację jelit przez te bakterie, wypierając patogenną florę. Odnotowano w nim około 30 szczepów tych mikroorganizmów, w tym szczepy bakterii, takie jak lactobacillus brevis, casei, plantarum, streptococcus cremoris i lactis a także drożdże z rodzaju saccharomyces.
skład: mleko krowie*, szlachetne szczepy bakterii kwasu mlekowego (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.