Opis
Soczysta, przyprawiana mieszanką wykwintnych, naturalnych przypraw, wśród których przeważają majeranek, pieprz czarny i czosnek. Kiełbasa parzona, niewędzona, w naturalnej osłonce z wieprzowego jelita. Występuję w dwóch wariantach smakowych: delikatniejsza oraz ostrzejsza.
Świąteczna, polska kiełbasa. W wielu domach podawana także na co dzień
z dodatkiem chrzanu. Smakuje wyśmienicie po ugotowaniu, usmażeniu lub upieczeniu.
skład: mięso wieprzowe średnio rozdrobnione bez dodatków funkcjonalnych plus przyprawy: pieprz majeranek czosnek sól peklowa
Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki
Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.