Opis
Jest to kiełbasa o niepowtarzalnym smaku i aromacie, podwędzana w wędzarni opalanej dębiną. Smakuje rewelacyjnie po jej podsuszeniu, wystarczy powiesić ją w domu na sznurku, po kilku dniach jest jeszcze bardziej aromatyczna. Pasuje idealnie jako samodzielna przekąska, można ją również dodawać do dań typu jajecznica czy leczo, nadaje tym potrawą charakterystyczny posmak.
skład: mięso wołowe, mięso wieprzowe, pieprz, czosnek, woda, sól
Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki
Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.