Kiełbasa Krakowska sucha – Tradycyjne wyroby Alojzego Nitki

4,72 47,25 

Jest to produkt wytwarzany z mięs chudych wieprzowych. Duże kawałki mięsa wieprzowego uzupełnione są farszem z dodatkiem wyłącznie przypraw naturalnych, soli i soli peklującej. Wszystkie przyprawy i jakość dobranych mięs tworzą wspaniały produkt.  Na pewno niejedna osoba będzie pamiętała ten smak z przed lat.

Opis

Proces wędzenia i suszenia oraz użycie charakterystycznych przypraw nadaje kiełbasie niepowtarzalny smak i zapach.

Doskonała na kanapki, smakuje również wyśmienicie jako samodzielna przekąska. Obróbka termiczna zapewnia długotrwałą świeżość produktu.

 

Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kiełbasa Krakowska sucha – Tradycyjne wyroby Alojzego Nitki”