Opis
W kiełbasie Myśliwskiej wyczuwa się wyraźną czosnkowo-pieprzową nutę smakową z dodatkiem majeranku. Wędzona w tradycyjnej wędzarni opalnej drewnem co powoduje, że produkt długo jest świeży.
Kiełbasa myśliwska idealnie smakuje sama w sobie, ale również doskonale pasuje do kanapek z dodatkiem sera, kiszonego ogórka i świeżego pomidora, a także jest dobra jako przekąska, którą można zaserwować podczas spotkań z przyjaciółmi i na piknikach.
Skład: mięso wieprzowe chude, jałowiec, pieprz, rozmaryn, czosnek, majeranek, gałka muszkatołowa, cukier, sól peklowa
Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki
Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.