Kiełbasa Polska delikatna – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

8,40 42,00 

Kiełbasa surowa, średnio rozdrobniona w naturalnym jelicie, bardzo delikatna w smaku. 

Opis

Kiełbasa przyrządzona z delikatnie zmielonego mięsa z szynki  i boczku, lekko podwędzana w wędzarni opalanej drewnem. W jej składzie zaznaczone są przyprawy takie jak sól, pieprz z lekka nutą czosnku. Czerwony kolor tej kiełbasy uzyskany jest z naturalnego barwnika jakim jest sok z buraczków.gotow

Można ją ugotować lub jeść na surowo, pasuję również jako dodatek do potraw typu leczo.

Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kiełbasa Polska delikatna – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki”