Opis
Szynkowa to kiełbasa delikatnie wędzona w jelicie (sztucznym – białkowym) o dużej średnicy. Zbyt długie wędzenie powoduje utratę smaku (aromatu), którą nadaje tej kiełbasie mieszanka przypraw.
Polecana szczególnie do robienia pysznych kanapek, które zachwycą każdego.
skład: mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklowa
Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki
Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.