Kiszone liście winogron – Kiszok

14,00 

Opis

Naturalna fermentacja – smak lata w każdej zawijce

Kiszone liście winogron to rzemieślniczy produkt, jakiego jeszcze nie było! Wykonane z młodych liści winorośli z naszej własnej uprawy, tradycyjnie kiszone bez dodatku chemii – wyłącznie w wodzie ze studni.

Ich lekko cytrynowy smak, elastyczność i trwałość sprawiają, że są idealne do zawijania – zarówno w kuchni polskiej, jak i śródziemnomorskiej.

 


 

 

Dlaczego warto?

 

 

  • 100% naturalne składniki

  • Fermentacja bez chemii i konserwantów

  • Delikatny, cytrusowy posmak

  • Liście zbierane ręcznie z młodych pędów

  • Idealne do dolmy, gołąbków, zawijasów z kaszą, fetą i ziołami

 

 


 

 

🥄

Zastosowanie kulinarne

 

 

  • Klasyczna dolma z ryżem i ziołami

  • Lekkie gołąbki wegetariańskie

  • Zawijasy z kaszą jaglaną, fetą, koperkiem i cytryną