Opis
SKŁADNIKI
Kolagen RYBI Peptan® F, proszek z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), proszek z owoców camu camu (Myrciaria dubia), proszek z owoców baobabu (Adansonia digitata L.), ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra L.; 25 % witaminy C), kwas hialuronowy (hialuronian sodu).
Zawartość w 7 g
Kolagen rybi Peptan® F – 5000 mg
Proszek z owoców dzikiej róży – 666,6 mg
Proszek z owoców camu camu – 580 mg
Proszek z owoców baobabu – 333,3 mg
Ekstrakt z owoców aceroli – 320 mg
w tym witamina C – 80 mg (100 %)**
Kwas hialuronowy – 100 mg
**dzienna referencyjna wartość spożycia
OPIS
Suplement diety. Produkt uzupełniający dietę w kolagen rybi Peptan® F, wzbogacony m.in. o ekstrakt z owoców aceroli oraz kwas hialuronowy, przeznaczony dla osób dorosłych.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Zmieszać ~1 miarkę proszku (7 g) ze 150-200 ml wody, jogurtu, kefiru lub soku (owocowego lub warzywnego). Spożywać jedną porcję dziennie [1 porcja = ~1 miarka (7 g)].
Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i matki karmiące. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. W przypadku przyjmowania leków przed spożyciem produktu zalecana jest konsultacja z lekarzem. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę
nerkową. Miarka dołączona do opakowania ma ułatwić porcjowanie, jednak nie gwarantuje precyzji dozowania. Celem odmierzenia dokładnej ilości zaleca się uzycie wagi. Przed użyciem energicznie wstrząsnąć pojemnikiem. Ten produkt jest sprzedawany według masy, a nie objętości. Podczas transportu może dojść do osiadania proszku, co może wpłynąć na jego gęstość. Ilość porcji określona została na podstawie dokładnych pomiarów wagowych.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej (15-25°C). Chronić przed światłem. Nie zamrażać.