Opis
Oprócz rozkoszy dla podniebienia, należy pamiętać o właściwościach prozdrowotnych moreli. Swój wyjątkowy, słoneczny kolor, owoce zawdzięczają głównie beta karotenowi, który jest niezwykle potrzebny ludzkiemu organizmowi, to właśnie z niego wątroba uzyskuje witaminę A, wspomagającą pracę oczu, poprawiającą wygląd skóry, a także o działaniu przeciwutleniającym. Ponadto ich miąższ ma właściwości zasadotwórcze, tym samym odkwasza organizm. To ważne zwłaszcza dla osób codziennie spożywających mięso i produkty nabiałowe. Dodatkowo morele działają pozytywnie na ciśnienie, pracę nerek oraz trawienie, są również antyoksydantami, które wzmacniają odporność ciała na komórki nowotworowe.
Konfiturę tą można wykorzystać solo np. do kanapek, słodkiej chałki czy rogala, ale również do propozycji bardziej wytrawnych, jak pieczony schab czy duszona rolada z szynki.
skład: morela 68%, cukier trzcinowy 28%, napar z kwiatu lawendy 3%
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.