Opis
SKŁADNIKI
MLEKO kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia; bakterie fermentacji mlekowej.
OPIS
Kozie sery są najbogatszym źródłem wapnia pośród produktów spożywczych. Spożycie 10 dag pełnotłustego sera koziego pokrywa w pełni dzienne zapotrzebowanie człowieka na ten składnik.
Wysoka zawartość białka i wapnia
Naturalna lekkostrawność
Bez konserwantów, bez barwników
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1578 kJ / 380 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Węglowodany: 2,5 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 25 g
Sól: 1,7 g
Wapń: 707 mg (88,3%)*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 48 godzin.