Opis
SKŁADNIKI
MLEKO kozie* 98,95 %, enzymy mikrobiologiczne, kultury starterowe, stabilizator: chlorek wapnia, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bułgarski SER twardy wytworzony z MLEKA koziego z masy parzonej. Charakteryzuje go wyrazisty smak i zwarta konsystencja. Idealny SER kanapkowy, do sałatek oraz zapiekania.
Dlaczego warto sięgnąć po ten produkt?
Wyrafinowany smak
Kremowa konsystencja
MLEKO kozie ma wiele korzystnych właściwości odżywczych
Jest bardziej strawne niż MLEKO krowie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1511 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 27,5 g
w tym kwasy nasycone: 21,5 g
Węglowodany: 3,8 g
w tym cukry: 3,5 g
Błonnik: do 0,5 g
Białko: 25,2 g
Sól: 1,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.