Opis
Lubczyk reguluje procesy trawienne. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego, przyspiesza przemianę materii oraz hamuje nadmierną fermentację w jelitach.
Lubczyk pomaga także w walce z niestrawnością. Można go stosować na wzdęcia, niestrawnością oraz inne dolegliwości ze strony układu pokarmowego.
Ponadto lubczyk działa na organizm detoksykująco – oczyszcza organizm z toksyn. Lubczyk działa także antybakteryjnie, dlatego też zmniejsza ryzyko powstawania wrzodów żołądka lub zatruć pokarmowych.
Lubczyk ze względu na niepowtarzalny smak i aromat, swoje zastosowanie znalazł w kuchni. Jego smak na początku jest gorzkawy, potem lekko ostry, aż staje się przyjemnie cierpki. Lubczyk można dodać do potraw w całości lub posiekać. Należy jednak pamiętać, aby nie dodać go zbyt dużo, ponieważ jest bardzo aromatyczny.
Lubczyk najlepiej komponuje się jako dodatek do różnego rodzaju sosów, dań mięsnych, rybnych i warzywnych oraz owoców morza. Można go także dodawać do ziemniaków, zup (szczególnie do rosołu) oraz twarożku.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.