Opis
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Mąka gryczana idealnie nadaje się do przygotowywania makaronów, ciast i naleśników, jednak powinno się ją mieszać z mąką pszenną, gdyż produkty przygotowywane na mące gryczanej są kruche i rozpadają się. Mąka gryczana wzmacnia smak wypieków i makaronu.
Mąka gryczana stosowana w wypiekach zdecydowanie podnosi wartość odżywczą produktu a także zwiększa wchłanianie wody przez mąkę. Produkty z mąki gryczanej są bardziej trwałe i mają dużo niższy indeks glikemiczny, dzięki czemu nie podnoszą poziomu cukru we krwi w znacznym stopniu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.