MAKARON (KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY) DLA DZIECI JEDNOROŻCE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

11,03 

Opis

SKŁADNIKI
CZERWONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZIELONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ŻÓŁTY MAKARON: 99,5 % mąka z żółtej kukurydzy*, 0,5 % mąka z komosy ryżowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron kukurydziany w kształcie jednorożców to świetna alternatywa dla dzieci. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 13-15 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1459 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 7,9 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu