Opis
SKŁADNIKI
CZERWONY MAKARON 50 %: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z brązowego ryżu* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ŻÓŁTY MAKARON 50 %: mąka z ciecierzycy* 50 %, mąka z brązowego ryżu* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron w kształcie sawanny to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą soczewica czerwona, ciecierzyca i ryż brązowy. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 litr wody na 100 g makaronu. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek oraz 10 g soli. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 8 – 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1449 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 15 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu