MAKARON (SEMOLINOWY) 8-JAJECZNY KRAJANKA ŚREDNIA 200 g – BARTOLINI

8,00 

Opis

SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %).

OPIS
Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina – mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.
Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.
Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne i trzykrotnie zwiększają swą objętość po ugotowaniu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 5-6 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTU
Wartość energetyczna: 594 kJ/141 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.