Opis
SKŁADNIKI
semolina (mąka z PSZENICY durum*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron wok nadaje się do azjatyckich dań przygotowanych z woka, tradycyjnych potraw smażonych na patelni z warzywami lub mięsem, można go również dodawać do zup.
Bez wstępnego gotowania, gotowy w 3-4 minuty.
Propozycja podania
Podstawowy przepis, porcja dla 2-3 osób
Składniki: 125 g makaronu wok, 250 ml ciepłej wody lub bulionu, 300 g mięsa, 200 g warzyw, olej, sól, pieprz, przyprawy.
Rozgrzej olej w woku i smaż mięso, aż lekko się zrumieni. Wyjmij mięso z woka i trzymaj w cieple. Podsmaż warzywa, dopraw i na koniec dodaj wodę (lub bulion). Dodaj makaron wok bez wstępnego gotowania i ciągle mieszając, pozwól mu się gotować przez 3-4 minuty, aż makaron wchłonie płyn. Włóż mięso z powrotem i dokładnie wymieszaj.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1590 kJ / 375 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 3,7 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych, w temperaturze do 25°C.