Opis
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia PSZENNA bezglutenowa, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, przyprawa: kurkuma (0,03 %).
OPIS
Makaron świderki niskobiałkowy to doskonały wybór dla osób na diecie niskobiałkowej, które nie chcą rezygnować ze smaku. Doskonale sprawdza się w zupach oraz w daniach głównych, zapewniając przyjemność jedzenia przy jednoczesnym dbaniu o potrzeby żywieniowe. Smak, który zachwyca, w połączeniu z lekką formułą – codziennie!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w osolonej wodzie, na wolnym ogniu około 5-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed odcedzeniem dolać zimnej wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1577 kJ/371 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,22 g
Fenyloalanina: 48 mg
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA, SOJĘ, MLEKO, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu