MAKARON (Z PŁASKURKI) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

17,85 

Opis

Płaskurka jako jedyny rodzaj pszenicy zawiera gluten który nie jest toksyczny dla osób z celiakią. Jest czysta chromosomowo i lekkostrawna, a zawarty w niej gluten jest bezpieczny i rzadko wywołuje nietolerancję.

 

SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania ‘al dente’: 10 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1465 kJ / 344 kcal
Tłuszcz – 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 4,0 g
Białko – 12 g
Sól – 0 g