Opis
Miód gryczany ma bardzo korzystne właściwości zdrowotne:
znakomicie wpływa na układ krwionośny, w leczeniu niedokrwistości uważa się, że posiada właściwości odmładzające (ma dużą zawartość rutyny) zawiera dużą ilość żelaza (w pełni przyswajalnego, w przeciwieństwie do tego znajdującego się np. w mięsie) i innych pierwiastków wartościowych dla organizmu znakomity dodatek do kawy – zamiast cukru przyczynia się do wzrostu poziomu hemoglobiny we krwi stosowany przy leczeniu nerwic serca i żołądka
Charakterystyka miodu gryczanego:
w stanie płynnym jest koloru ciemnoherbacianego, a nawet brunatnego
po skrystalizowaniu przybiera barwę brązową i gruboziarnistą konsystencję, przy czym na powierzchni często pozostaje warstwa rzadkiego miodu
o silnym zapachu kwiatów gryki
w smaku jest ostry, lekko piekący
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.