Opis
SKŁADNIKI
miód Manuka UMF™10+ MGO 261+ (100 %).
OPIS
Manuka UMF™ 10+ to jeden z najbardziej cenionych naturalnych produktów o wyjątkowych właściwościach. Manuka Honey Haddrell’s UMF™ 10+ pochodzi prosto z Nowej Zelandii i wyróżnia się wysoką jakością oraz potwierdzonym działaniem antybakteryjnym. Idealny do codziennego spożycia oraz wsparcia organizmu w okresach obniżonej odporności.
Miód Manuka UMF™ 10+ Haddrell’s pochodzi z nektaru kwiatów Leptospermum scoparium, rosnących w dziewiczych rejonach Nowej Zelandii. Dzięki temu zawiera unikalne związki bioaktywne, które wpływają na jego wyjątkowe właściwości. Certyfikat UMF™10+ oznacza, że miód posiada potwierdzony poziom aktywnych składników, takich jak methylglyoxal (MGO). Im wyższa wartość UMF, tym silniejsze właściwości antybakteryjne i prozdrowotne.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1410 kJ / 337 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 82,4 g
w tym cukry: 82,1 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 g
UWAGA
Nie podawać dzieciom poniżej 1 roku życia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze 18 – 22°C.