Opis
SKŁADNIKI
ekologiczny miód nektarowy wrzosowy 100 %.
OPIS
Miód pszczeli, nektarowy wrzosowy powstaje z nektaru kwiatów wrzosu, rosnącego na dziewiczych terenach, daleko od zanieczyszczeń cywilizacyjnych. Miód wrzosowy charakteryzuje się bogatą, złotobrązową barwą z drobnymi kuleczkami pęcherzykami”. Jego konsystencja jest gęsta i lekko galaretowata, co sprawia, że doskonale nadaje się do smarowania na pieczywie, dodawania do herbaty czy jako naturalny słodzik w różnych potrawach.
Smak intensywny, lekko gorzkawy. Jego zapach jest silny, podobny do zapachu kwiatów wrzosu
Barwa – złotobrązowa, z odcieniami miedzi, co świadczy o jego naturalnym pochodzeniu i bogatym składzie.
Konsystencja gęsta, lekko galaretkowata.
UWAGA
W zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub rozwarstwieniu, co nie wpływa na ogólne walory smakowe i użytkowe produktu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
„