Opis
SKŁADNIKI
olej z wiesiołka tłoczony na zimno.
OPIS
Olej z wiesiołka tłoczony na zimno świetnie komponuje się jako dodatek do:
– kapusty kiszonej – można go zmieszać z olejem lnianym lub rydzowym czy rzepakowym.
– świeżo wyciśniętych soków owocowych i warzywnych np. z marchwi, pomarańczy.
– jogurtu, czy jakiegokolwiek deseru mlecznego.
– owsianki, musli.
SPOSÓB UŻYCIA
Stosować wyłącznie na zimno. Spożywać bezpośrednio 1 łyżeczkę oleju raz dziennie. Można mieszać z mlekiem lub innymi płynami bądź spożywać z posiłkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz – 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 8,2 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Dystrybucja tylko z lodówek.