Opis
SKŁADNIKI
ekologiczny JOGURT z pasteryzowanego MLEKA owczego, S. thermophilus, L. bulgaricus,L. bifidus, L. acidophilus.
OPIS
JOGURT z MLEKA owczego typu greckiego jest wszechstronnym produktem, który można dodać do różnych kategorii produktów. Doskonale sprawdzi się jako baza do: ciast (np. serników) i deserów, sosów i dressingów (np. tzatziki), a także jako dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej (np. do musaki i różnego rodzaju pit).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 525 kJ / 126 kcal
Tłuszcz: 9,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 g
Węglowodany: 4,4 g
w tym cukry: 3,5 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 2+ do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.