Opis
SKŁADNIKI
woda, olej rzepakowy, białko grochowe 8 %, substancja zagęszczająca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Eucheuma, warzywa suszone (cebula, czosnek), aromaty, sól, cukier, pieprz biały mielony, substancje zagęszczające: guma konjac, błonnik PSZENNY bezglutenowy, guma ksantanowa, skrobia modyfikowana kukurydziana; emulgator: metyloceluloza, białko ziemniaczane; barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza.
OPIS
Roślinne parówki na bazie białka grochowego.
Sprężyste, delikatne i wyjątkowo… smaczne! Takie właśnie są nasze Bezmięsne Parówki. Wystarczy wrzucić je na kilka minut do wody, by wydobyć z nich pełnię smaku. Najlepiej sprawdzą się w wersji klasycznej – z ulubionymi sosami lub w postaci hot-doga. Idealne do leczo, nadają się również do zapiekania w cieście! Palce lizać!
Produkt nadaje się do mrożenia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Wrzuć na 2 – 3 minuty do wrzącej wody
– Smaż 3 minuty na patelni z odrobiną oleju
– Piecz przez ok. 5 minut
– Jeśli lubisz, możesz jeść je również na zimno
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 934 kJ/223 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 7,2 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 8,5 g
Sól: 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, nasiona SEZAMU, GORCZYCĘ, GLUTEN, siarczyny
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin od otwarcia.