Pasta z sardynek Z BIO NATKĄ PIETRUSZKI BEZGLUTENOWA 125 g (SŁOIK) – PAN DO MAR

14,10 

Brak w magazynie

Opis

SKŁADNIKI
SARDYNKI 55 %, cebula* 13 %, natka pietruszki* 12 %, oliwa z oliwek extra virgin* 10 %, płatki ziemniaczane* 9 %, czosnek*, pieprz*, sól morska. (* składnik z rolnictwa ekologicznego). 45 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.

OPIS
Pasta do smarowania na bazie filetu z SARDYNKI (Sardina pilchardus W.) z ekologiczną natką pietruszki i oliwą z oliwek extra virgin. Produkt sterylizowany.
Sardynka została złowiona w środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.31/27.VIII).
Idealny dodatek do tostów, sałatek, jajka bądź kanapek.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 565 kJ/136 kcal
Tłuszcz: 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 5,1 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1,1 g
Węglowodany: 5,0 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 10 g
Sól: 0,6 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.