Opis
SKŁADNIKI
GORCZYCA biała 24 %, chrzan, czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, koper, liść laurowy, estragon, liść czarnej porzeczki.
OPIS
Kompletna przyprawa do ogórków kiszonych. Porcja na 5 kg ogórków.
Propozycja przepisu na ogórki kiszone: Ogórki dokładnie umyć, odsączyć, układać w naczyniach i kładąc na dno w połowie i na powierzchni ogórków, przyprawy. Ogórki zalać zimną solanką sporządzoną z przegotowanej wody z dodatkiem soli (biorąc na litr wody 5 dkg soli), tak aby były całkowicie przykryte. W przypadku, gdy będą sporządzone w słojach 1 l – 1,5 l na słój należy dodać: 1 gałązkę kopru, 1 gałązkę estragonu, szczyptę GORCZYCY białej, 2-3 liście z czarnej porzeczki, 1 korzeń chrzanu, 2-3 liście laurowe, kilka plastrów czosnku. (* w przypadku, gdy składniki są krojone do w/w proporcji należy wziąć czubatą łyżkę suszu)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.