Salceson – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

5,20 26,00 

Wyborny salceson, według tradycyjnej receptury. Smak jak za dawnych lat. 

Opis

Mięso w salcesonie pochodzi z głowizny, głównie z policzków. Jest ono najdelikatniejsze. W salcesonie znajdziemy też serce, nerki, skórki oraz ozory wieprzowe. Do salcesonu czarnego, podobnie jak do kaszanki, dodaje się wieprzową krew oraz pieprz, sól i majeranek. W salcesonie białym dominuje pieprz i kminek.

Produkt ten ma w sobie nieco cennych dla zdrowia składników. Salceson czarny zawiera kwas foliowy, witaminy A, B12, B2, B6, D, E, PP. Natomiast salceson biały zawiera kwas foliowy, witaminy B1, B2, B6, E, PP

Salceson najczęściej jada się z chlebem, jednak można go też smażyć czy grillować

Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Salceson – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki”