Opis
Zamówienia na ten ser przyjmujemy do poniedziałku.
Ser z mleka niepasteryzowanego.
Kozi ser ujawnia silne działanie antyoksydacyjne i dodatkowo jest bogatym źródłem dobroczynnych bakterii. Polecany szczególnie osobom będącym na diecie, gdyż zawiera mniej tłuszczu, a więcej białka. Mleko i kozie sery polecane są osobom ze skazą białkową, a także pacjentom chorym na schorzenia układu krążenia, nadciśnienie tętnicze, astmę, gruźlicę, choroby wrzodowe itp. Ponadto sery kozie nie zawierają metali ciężkich.
Gospodarstwo Ekologiczne Kózka
W ekologicznym gospodarstwie KÓZKA od ponad dwudziestu lat zajmujemy się tradycyjnym przetwórstwem mleka koziego, wyrobem ekologicznych jogurtów, serów twarogowych oraz żółtych.
Nasze kozie mleko i jego przetwory wyróżnia wysoka jakość, potwierdzona certyfikatem ekologicznym.
W naszej ofercie znajdą Państwo ponadto szeroką gamę ekologicznych warzyw i owoców. Zajmujemy się między innymi uprawą ziemniaków, topinamburu, kiełków lucerny i rzodkiewki, buraków ćwikłowych, pomidorów, jabłek, gruszek oraz winogron. Wszystkie nasze produkty posiadają certyfikat ekologiczny Agro-Biotestu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.