Opis
Ręcznie wyrabiany z surowego mleka owczego, dojrzewający 10 miesięcy, zatopiony w pysznej oliwie.
Manchego jest rodzajem twardego, dojrzewającego sera o intensywnym smaku. Jest to ser bardzo charakterystyczny dla kuchni hiszpańskiej.
Ser ten cechuje się pikantnym i kremowym smakiem i charakterystycznymi małymi dziurkami w miąższu oraz ząbkami na skórce. Wytwórnia Quesoso de Hualdo proponuje najwyższej jakości ser manchego typu Viejo wytwarzany z surowego mleka owczego i dojrzewający aż 10 miesięcy! Dla przedłużenia jego trwałości i stabilności zanurzono kostki sera w oliwie, która jest łagodnym kupażem oliw z odmian Arbequina i Cornicabra z młyna Casas de Hualdo. Całość stanowi pyszną przekąskę.
Skład:
Zawartość słoiczka to ser+oliwa:
waga netto 230g
waga po odsączeniu 130g
PRODUCENT:
ELABORADO POR QUESOS DE HUALDO S.S.
EL CARPIO DE TAJO (TOLEDO) HISZPANIA
WARTOŚĆ ODŻYWCZA DLA 100g PRODUKTU:
467 Kcal
Tłuszcze: 40,5g/100g w tym nasycone: 24,5g/100g
Węglowodany:0g/100g, w tym cukry:0g/100g
Białko: 26,5g/100g,