SER OWCZY TYPU MANCHEGO

51,00 

Opis

Ręcznie wyrabiany z surowego mleka owczego, dojrzewający 10 miesięcy, zatopiony w pysznej  oliwie.

 

Manchego jest rodzajem twardego, dojrzewającego sera o intensywnym smaku. Jest to ser bardzo charakterystyczny dla kuchni hiszpańskiej.

Ser ten cechuje się pikantnym i kremowym smakiem i  charakterystycznymi  małymi dziurkami w miąższu oraz ząbkami na skórce.  Wytwórnia Quesoso de Hualdo proponuje najwyższej jakości ser manchego typu Viejo wytwarzany z surowego mleka owczego i dojrzewający aż 10 miesięcy! Dla przedłużenia jego trwałości i stabilności zanurzono kostki sera w oliwie, która jest łagodnym kupażem oliw z odmian Arbequina i Cornicabra z młyna Casas de Hualdo.  Całość stanowi pyszną przekąskę.

Skład:

Zawartość słoiczka to ser+oliwa:

waga netto 230g

waga po odsączeniu 130g

PRODUCENT:

ELABORADO POR QUESOS DE HUALDO S.S.

EL CARPIO DE TAJO (TOLEDO) HISZPANIA

WARTOŚĆ ODŻYWCZA DLA 100g PRODUKTU:

467 Kcal

Tłuszcze: 40,5g/100g w tym nasycone: 24,5g/100g

Węglowodany:0g/100g, w tym cukry:0g/100g

Białko: 26,5g/100g,