SEREK ŚMIETANKOWY QUARK (20 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 250 g – SOBBEKE (1 szt.)

7,50 

SKU: IMSBP4008471500261 Kategoria:

Opis

SKŁADNIKI
odtłuszczone MLEKO krowie pasteryzowane*, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, tłuszcz MLECZNY* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Serek quark jest rodzajem sera śmietankowego. Wytwarzany jest z pasteryzowanego MLEKA odtłuszczonego do którego dodaje się bakterie kwasu mlekowego i/lub podpuszczkę mikrobiologiczną, co powoduje jego koagulację. Podczas procesu koagulacji składniki stałe oddzielają się od składników płynnych. SERWATKA, która jest płynną częścią, jest usuwana. Powstały w ten sposób tzw. skrzep serowy przepuszcza się przez sita, aby stał się drobnoziarnisty. Następnie, w zależności od pożądanej zawartości tłuszczu, wzbogaca się go w tłuszcz mleczny.
Doskonały do różnego rodzaju ciast i innych wypieków. Wysoka zawartość białka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 413 kJ/98 kcal
Tłuszcz: 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 3,6 g
w tym cukry: 3,6 g
Białko: 11 g
Sól: 0,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do + 8 stopni Celsjusza.