Opis
SKŁADNIKI
98 % solone filety ŚLEDZIOWE a’la Matjas (filety ze ŚLEDZIA atlantyckiego (Clupea harengus), sól, glukoza, regulatory kwasowości: cytrynian sodu, kwas cytrynowy), 2 % olej rzepakowy.
OPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej. Solone filety śledziowe w oleju rzepakowym.
ŚLEDŹ atlantycki (Clupea harengus) złowiony w morzu za pomocą włoków (1) lub sieci okrążających i podrywek (2) w obszarze FAO 27 (Północno-Wschodni Ocean Atlantycki), podobszar połowu: IIa Morze Norweskie; IIIa Skagerrak i Kattegat, IIId Morze Bałtyckie, IV Morze Północne, V Wody Islandii i Wysp Owczych, VIIa Morze Irlandzkie, VIId Wschodni Kanał Angielski.
Złowione za pomocą włoków (W) lub sieci okrążających i podrywek (S)
Podobszary połowu i narzędzie połowowe wskazane w formie zakodowanego nadruku przy numerze partii.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 706 kJ/ 170 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: do 0,5 g
w tym cukry: do 0,5 g
Białko: 15 g
Sól: 4,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER, gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.