Szynka dojrzewająca – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

12,00 90,00 

Szynka otrzymana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Wyśmienity wyrób, wędzony w tradycyjnej wędzarni opalanych aromatycznym drewnem, zaspokoi smak nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Opis

Proces produkcyjny przebiega w dwóch fazach. W pierwszym okresie produkt leżakuje natarty aromatyczną mieszaniną  przypraw przez około 2 tygodnie. W czasie całego okresu szynka jest  przekładana co kilka dni, do momentu uzyskania wewnątrz mięsa właściwej barwy i słoności.  Następny etap to dojrzewanie które odbywa się kolejne 3 tygodnie. W tym czasie szynka dojrzewająca jest kilkakrotnie wędzona dymem zimnym do uzyskania właściwej barwy. Dzięki temu procesowi jest ona pyszna oraz pełna zdrowych składników odżywczych. Idealna do kanapek, sałatek, samodzielnego podania.

Szynka ta zawiera dużo, wysokiej jakości, łatwo przyswajalnego białka, a także witaminy z grupy B, żelazo, cynk.

Cała szynka waży ok. 1,5 kg.

skład: mięso wieprzowe, sól, przyprawy naturalne

Produkt jest sprzedawany na wagę. Dokładna cena zostanie obliczona po zważeniu. Ze względu na specyfikę produktu, waga końcowa może się nieznacznie różnić +-10%  Dokładna cena będzie widoczna na karcie zamówienia na Twoim koncie lub pod linkiem przesłanym w mailu potwierdzającym zamówienie. W przypadku płatności przy odbiorze zapłacisz kwotę ustaloną w oparciu o rzeczywistą wagę produktów. W przypadku przedpłaty (przelew na konto lub płatności online), jeśli wystąpi niedopłata, będziesz mógł dokonać dopłaty u kierowcy bionitka.pl podczas odbioru zamówienia. W przypadku nadpłaty otrzymasz zwrot gotówką od kierowcy bionitka.pl  lub przelewem na wskazane konto bankowe w ciągu maksymalnie trzech dni roboczych od zrealizowania zamówienia.

Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Szynka dojrzewająca – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki”