Szynka parmeńska (PROSCIUTTO DI PARMA) PLASTRY BEZGLUTENOWA BIO 70 g – PRIMAVERA

33,00 

Opis

SKŁADNIKI

szynka wieprzowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością, tradycyjnymi metodami.

Surowa, lekko solona szynka wieprzowa, swój wyjątkowy, wyrafinowany smak zawdzięcza dojrzewaniu na powietrzu parmeńskim przez około 12 miesięcy. Cechą charakterystyczną tego produktu jest subtelny, delikatny smak określany jako „słodki”.

Można ją jeść samą lub w towarzystwie melona, winogron, fig lub powideł śliwkowych. Można z niej robić wykwintne przekąski na pszennym pieczywie lub stosować jako dodatek do makaronów, pizzy czy dań z grzybami i rybami. Pakowano  w atmosferze ochronnej.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1113 kJ/ 267 kcal

Tłuszcz: 18,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g

Węglowodany: 0,3 g

w tym cukry: 0 g;

Białko: 25,9 g;

Sól: 4,4 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze maksymalnej 7 stopni C.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Szynka parmeńska (PROSCIUTTO DI PARMA) PLASTRY BEZGLUTENOWA BIO 70 g – PRIMAVERA”