Opis
Tapioka charakteryzuje się całkiem dużym potencjałem kulinarnym. To m.in. z tego powodu jej popularność stale wzrasta. Podobnie jak tofu, cechą szczególną tapioki jest jej neutralny smak, dzięki czemu łatwo przejmuje inne smaki i świetnie uzupełnia desery lub będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Kulki lub płatki z tapioki pęcznieją w trakcie gotowania i stają się przezroczyste. Wobec czego tapioka świetnie sprawdza się jako zagęszczacz do zup.
Tapioka doskonale sprawdza się także we wszelkich mącznych, słodkich potrawach, które podawane są jako deser:
– naleśniki,
– musy,
– suflety,
– galaretki,
– budynie,
– racuchy.
Najbardziej popularnym przysmakiem, który nie może istnieć bez tapioki jest tzw. bubble tea. Jest to szczególna herbata z dodatkiem owocowych aromatów lub mleka, a także z kulkami tapioki. Można je także namoczyć w soku owocowym lub z cytrusów, by dodać je do drinków. Tapioka może też zastępować makaron.
skład: ekologiczna tapioka granulat 100%.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.