Opis
SKŁADNIKI
ziarno SOI, woda, sól, substancja wiążąca: siarczan wapnia.
OPIS
Produkt roślinny, pasteryzowany.
Źródło białka, wapnia. Niska zawartość tłuszczów nasyconych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Tofu osuszyć, kroić w kostkę lub plastry. Smażyć lub grillować po zamarynowaniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 581 kJ/139 kcal
Tłuszcz: 8,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 2,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 12,5 g
Sól: 1,4 g
Wapń: 200 mg (25 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GLUTEN i GORCZYCĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7 ℃. Należy spożyć w ciągu 48 godzin po otwarciu.