Opis
SKŁADNIKI
udziec z jelenia b/k, peklosól (substancja konserwująca: azotyn sodu), glukoza spożywcza, sól, kultury starterowe bakterii.
OPIS
Produkt surowy, dojrzewający, wędzony. Ze 154 g mięsa wyprodukowano 100 g wędliny dojrzewającej. Bez fosforanów, bez laktozy, bez glutenu.
Zadbaj o zdrowe jedzenie dla siebie i swoich bliskich. Postaw na mięso najwyższej klasy. Nasze wędliny to pełnia smaku i wartości odżywczych w jednym. Ucztuj przy produktach premium, których nie znajdziesz w zwykłym sklepie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 670 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 31,3 g
Só: 2,5 g
UWAGA
Obecność białego nalotu na wędlinach to naturalny efekt aktywności szlachetnych kultur starterowych bakterii kwasu mlekowego uczestniczących w procesie dojrzewania oraz krystalizacji soli podczas suchego peklowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.