Opis
SUPLEMENT DIETY PROBIOTYK BIO 500 ml – JOY DAY
SKŁADNIKI EKOLOGICZNE
Kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (6×10*7 jtk/ml): Lactobacillus rhamnosus GG ATCC53103, Lactobacillus rhamnosus LR04, Lactobacillus rhamnosus LMG 25626, Lactobacillus acidophilus LA02, Lactobacillus plantarum LP09, Lactobacillus plantarum LMG 26367, Lactobacillus paracasei LPC00, Bifidobacterium breve BR03, Bifidobacterium breve LMG13208, Bifidobacterium animals ssp. lactis BS01, Bifidobacterium longum LMG 26652, Streptococcus thermophilus FP4.
OPIS
Żywe i aktywne szczepy bakterii probiotycznych stanowią uzupełnienie mikrobioty jelitowej człowieka i pozytywnie wpływają na jej równowagę mikrobiologiczną. Ważne jest by zachować ich odpowiednio wysoką liczebność w przewodzie pokarmowym. Funkcję naturalnego konserwantu pełnią zawarte w probiotyku biofunkcjonalne postbiotyki, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.
Przed otwarciem butelki, zawartość lekko wymieszać.
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Kwasowość probiotyku oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.
ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.
SUPLEMENT DIETY KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO KURKUMA IMBIR PIEPRZ BIO 500 ml – JOY DAY
SKŁADNIKI EKOLOGICZNE
Zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (4×10*7 jtk/ml): Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp., Lactobacillus bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium Bbr 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, Streptococcus thermophilus 9 Y, ekstrakt z sfermentowanych składników roślinnych* 40 % (w tym korzeń kurkumy* 49 %, korzeń imbiru* 49 %, ziarna pieprzu* 2 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zawiera ekstrakt z fermentacji probiotycznej i roślinnej – kurkumy, imbiru i pieprzu. Charakteryzuje się świeżym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem. Funkcję naturalnego konserwantu pełnią zawarte w probiotyku biofunkcjonalne postbiotyki, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt nieklarowany, niepasteryzowany.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym napojem.
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Kwasowość probiotyku oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.
ZALECNE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.