Algi morskie suszone – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS

12,60 

Opis

SKŁADNIKI
algi morskieWakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt wytworzony zwodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku.
Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.
Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać znaturalnie występująej soli. Zaleca się spożywanie ok. 4 g alg wakame na osobę na dzień.
Suszone w temperaturze poniżej42°C.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do sześciu razy w stosunku do swojej suchej wagi.Gotować według uznania ok. 5 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
Tłuszcz: 2,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
Węglowodany: 3,0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 17 g;
Sól: 12,4g

INFORMACJA ALERGENNA
możezawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.

ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, po otwarciuprzechowywać szczelnie zamknięte.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Algi morskie suszone – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS”